27 Αυγ 2012

Διευθυντής του Γκραντ Τσάνελ


Το Γκραντ Τσάνελ, το μεγαλύτερο τηλεοπτικό κανάλι της χώρας, θέλει να ανανεώσει το προσωπικό του και αποφάσισε να προσλάβει καινούργιο διευθυντή προγράμματος. Οι επικρατέστεροι υποψήφιοι είναι τέσσερις. Ποιος θα επικρατήσει; Το τελικό αποτέλεσμα δεν έχει διαμορφωθεί ακόμα. Παίξε το παιχνίδι για να βρεις τον νικητή.

Ο πίνακας διαδρομής



Οι κάρτες






Οι κανόνες

Παιχνίδι για 2 ώς 4 παίκτες. Χρειάζεσαι από ένα πιόνι διαφορετικού χρώματος για κάθε παίκτη και ένα ζάρι.

Το παιχνίδι άρχισε
Κάθε παίκτης τοποθετεί το πιόνι του στον κύκλο με το πρόσωπο που θέλει να υποστηρίξει και κινείται αποκλειστικά στη χρωματιστή ταινία που βρίσκεται κάτω από το πρόσωπο αυτό.
Κάθε φορά που φτάνεις σε κουτάκι με μπλε κύκλο, σηκώνεις μια κάρτα και ακολουθείς την οδηγία της. Κατόπιν την επιστρέφεις στον σωρό με τις κάρτες και την τοποθετείς κάτω από όλες τις υπόλοιπες.
Η μόνη κάρτα που έχεις δικαίωμα να κρατήσεις είναι η κάρτα «Βραβείο».
Αν σηκώσεις κάρτα «Τελική αναμέτρηση», μπορείς να προκαλέσεις έναν συμπαίκτη, αυτόν που θεωρείς πιο επικίνδυνο αντίπαλο, σε αναμέτρηση.

Η αναμέτρηση
Τοποθετείς το πιόνι σου στον πρώτο (αρχίζοντας από κάτω) από τους κύκλους που βρίσκονται στη μέση του πίνακα διαδρομής και ρίχνεις το ζάρι. ΟΙ άλλοι παίκτες παρακολουθούν την εξέλιξη της αναμέτρησης. Πρέπει η ζαριά που θα φέρεις να είναι ίση ή μεγαλύτερη από τον αριθμό που γράφει ο κύκλος. Τότε προχωράς στον επόμενο και συνεχίζεις με τον ίδιο τρόπο μέχρι να περάσεις και από τους έξι κύκλους. Αν τα καταφέρεις, παραχωρείς τη θέση σου στον παίκτη που προκάλεσες σε τελική αναμέτρηση. Αν χάσει έστω και σε μία ζαριά, είναι υποχρεωμένος να γυρίσει στην αρχή του παιχνιδιού και αν έχει κερδίσει κάρτα «Βραβείο» να την επιστρέψει στον σωρό με τις κάρτες.
Αν χάσεις εσύ, επιστρέφεις την κάρτα «Βραβείο» που τυχόν έχεις και γυρίζεις στην αρχή του παιχνιδιού, ενώ ο παίκτης που προκάλεσες δεν χρειάζεται να αναμετρηθεί με το ζάρι στους κύκλους. Συνεχίζει το παιχνίδι από το σημείο που βρισκόταν πριν τον προκαλέσεις.
Νικητής του παιχνιδιού είναι ο παίκτης που θα φτάσει πρώτος στο τέρμα της διαδρομής έχοντας μαζί του κάρτα «Βραβείο».

Τι γίνεται στην περίπτωση που έχεις φτάσει στο τέρμα του παιχνιδιού και δεν έχεις κερδίσει κάρτα «Βραβείο».
Ακολουθείς την αντίστροφη πορεία, δηλαδή γυρίζεις προς τα πίσω με κατεύθυνση το κουτάκι από το οποίο ξεκίνησες. Κάθε φορά που φτάνεις σε κουτάκι με μπλε κύκλο, σηκώνεις μια κάρτα. Αν σηκώσεις κάρτα «Βραβείο», αλλάζεις κατεύθυνση και προχωράς προς το τέρμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου