21 Αυγ 2012

Σώστε τα ζώα

Ο πίνακας διαδρομής



Οι κάρτες



Οι κανόνες

Βρίσκεσαι σε δημοσιογραφική αποστολή με σκοπό να φωτογραφίσεις διάφορα είδη ζώων για λογαριασμό ενός  μεγάλου περιοδικού. Ταξιδεύεις από την Αφρική μέχρι τον Βόρειο Πόλο. Στο ταξίδι σου διαπιστώνεις ότι τα ζώα κινδυνεύουν και προσπαθείς να τα σώσεις από κυνηγούς και παγίδες.

Παιχνίδι για 2 ως 4 παίκτες
Χρειάζεσαι από ένα πιόνι διαφορετικού χρώματος για κάθε παίκτη και ένα ζάρι. Κάθε παίκτης πρέπει να έχει μολύβι και χαρτί για να σημειώνει τους βαθμούς του.
Για ν' αρχίσει το παιχνίδι
Ένας παίκτης ανακατεύει τις κάρτες και τις τοποθετεί με την όψη προς  τα κάτω. Ο παίκτες τοποθετούν τα πιόνια τους στο τετράγωνο της αφετηρίας. Ρίχνουν το ζάρι. Πρώτος  παίζει ο παίκτης που έφερε τη μεγαλύτερη ζαριά.
Το παιχνίδι άρχισε
Κάθε φορά που φτάνεις σε κίτρινο τετράγωνο με εντολή, παίρνεις μία κάρτα. Το κίτρινο τετράγωνο σημαίνει πως το ζώο είναι ελεύθερο και το φωτογραφίζεις. Σ' αυτή την περίπτωση κερδίζεις έναν βαθμό συν τους βαθμούς που γράφει η κάρτα. Σημειώνεις τους βαθμούς σου, επιστρέφεις την κάρτα στη στοίβα και τη βάζεις κάτω απ' όλες τις άλλες.
Αν φτάσεις σε ένα από τα τρία γωνιακά κόκκινα τετράγωνα, παίρνεις μία  κάρτα. Το ζώο που εικονίζεται κινδυνεύει. Για να το ελευθερώσεις, ρίχνεις το ζάρι. Αν φέρεις 4, 5 ή 6, τα κατάφερες! Ελευθερώνεις το ζώο και παίρνεις 2 βαθμούς συν τους βαθμούς που γράφει η κάρτα. Σημειώνεις τους βαθμούς σου, επιστρέφεις την κάρτα στη στοίβα και τη βάζεις κάτω απ' όλες τις άλλες. Αν φέρεις 1, 2 ή 3, το ζώο παραμένει παγιδευμένο. Μπορείς να προσπαθήσεις να το ελευθερώσεις στον επόμενο γύρο. Κρατάς την κάρτα μπροστά σου μέχρι να ξανάρθει η σειρά σου να ρίξεις το ζάρι. Αν τα καταφέρεις, κερδίζεις 3 βαθμούς συν τους βαθμούς που γράφει η κάρτα.
Νικητής του παιχνιδιού είναι ο παίκτης που θα φτάσει στο τετράγωνο της αφετηρίας έχοντας συγκεντρώσει 70 βαθμούς.

Οι σελίδες που δημοσιεύτηκε
ΚΛΙΚ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου