27 Αυγ 2012

Συγγραφείς και βιβλία


Σου αρέσει το διάβασμα; Έχεις διαβάσει πολλά βιβλία; Πόσους Έλληνες και ξένους συγγραφείς γνωρίζεις; Παίξε αυτό το παιχνίδι με τους φίλους σου και δοκιμάστε τις γνώσεις σας.

Ο πίνακας διαδρομής



Οι κάρτες






Οι κανόνες

Επιτραπέζιο παιχνίδι για 2 ώς 4 παίκτες.
Χρειάζεσαι από ένα πιόνι διαφορετικού χρώματος για κάθε παίκτη και ένα ζάρι. Επίσης χαρτί και μολύβι για κάθε παίκτη.

Για ν’ αρχίσει το παιχνίδι
Ένας παίκτης ανακατεύει τις κάρτες και τις τοποθετεί με την όψη προς τα κάτω. Οι παίκτες τοποθετούν τα πιόνια τους στον κίτρινο κύκλο που βρίσκεται στο κέντρο του μεγάλου κύκλου. Ρίχνουν το ζάρι. Πρώτος παίζει ο παίκτης που έφερε τη μεγαλύτερη ζαριά.

Το παιχνίδι άρχισε
Κάθε φορά που φτάνεις σε κόκκινο αστέρι, ο παίκτης που κάθεται αριστερά σου σηκώνει μια κάρτα και σου διαβάζει την ερώτηση. Αν απαντήσεις σωστά, σημειώνεις στο χαρτάκι σου ένα βαθμό.

Αν φτάσεις σε κομμάτι με δύο κόκκινα αστέρια, πρέπει να απαντήσεις σε δύο ερωτήσεις. Αν απαντήσεις σωστά και στις δύο κερδίζεις 4 βαθμούς. Αν απαντήσεις σωστά στη μία, κερδίζεις ένα βαθμό.
Αν  φτάσεις σε μαύρο αστέρι, χάνεις ένα γύρο.
Όταν συγκεντρώσεις πάνω από 10 βαθμούς, έχεις το δικαίωμα να μεταπηδήσεις στο παραλληλόγραμμο με τα χρωματιστά τετράγωνα. Τοποθετείς το πιόνι σου στον πάνω αριστερά τετραγωνάκι. Εκεί για κάθε σωστή απάντηση κερδίζεις 2 βαθμούς.
Η σωστή απάντηση στις κάρτες είναι αυτή που βρίσκεται σε κίτρινη ταινία.

Νικητής του παιχνιδιού είναι ο παίκτης που θα φτάσει πρώτος στο τετράγωνο ΕΞΟΔΟΣ. 


Σημείωση
Το παιχνίδι παίζεται καλύτερα αν αντί να σημειώνουν οι παίκτες σε χαρτί τους βαθμούς που κερδίζουν, παίρνουν κάρτες βαθμολογίας. Μία κάρτα ίσον ένας βαθμός.
Με τους φίλους μου παίζω αυτό το παιχνίδι με κάρτες βαθμολογίας. Έχουμε φτιάξει ομοιόμορφες κάρτες και σε κάθε παιχνίδι ορίζουμε έναν παίκτη που τις μοιράζει. Έτσι δεν μπαίνει κανείς στον πειρασμό να πάρει κατά λάθος περισσότερες απ' όσες δικαιούται. Και βέβαια εμπλουτίσαμε τις ερωτήσεις. Έχουμε προσθέσει περίπου σαράντα κάρτες.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου