19 Αυγ 2012

Το χρυσό άγαλμα

Ο πίνακας διαδρομής

Οι κάρτες

Οι κανόνες
Παιχνίδι για δύο ως τέσσερις παίκτες. Χρειάζεται από ένα πιόνι διαφορετικού χρώματος για κάθε παίκτη και ένα ζάρι.

Προετοιμασία
Κόψε τις σελίδες και κόλλησέ τες πάνω σε χαρτόνι. Ύστερα κόψε μ' ένα ψαλίδι τις κάρτες και τον πίνακα διαδρομής πάνω στα μαύρα περιγράμματα. Το παιχνίδι είναι έτοιμο.

Η ιστορία
Έχεις πάει για εξερεύνηση στη ζούγκλα του Αμαζονίου. Από τους ιθαγενείς μαθαίνεις τον θρύλο του Ντόγκα, ενός χρυσού αγάλματος στολισμένου με πολύτιμα πετράδια, αμύθητης αξίας, που έχει χαθεί εδώ και αιώνες. Όποιος το βρει πρέπει να το επιστρέψει στον ναό, που βρίσκεται στα βάθη της ζούγκλας και ο θεός Ντόγκα θα τον ανταμείψει. Αν όμως το κρατήσει για λογαριασμό του, θα αντιμετωπίσει την οργή του θεού. Αποφασίζεις να βρεις το άγαλμα και να το επιστρέψεις στον ναό. Εκτός από το άγαλμα, όμως, πρέπει να βρεις και τον χάρτη του ναού, που θα σε βοηθήσει ν' αποφύγεις τις παγίδες του. Στην αποστολή σου έχεις να αντιμετωπίσεις τους κινδύνους της ζούγκλας και μια σπείρα κακοποιών, που ψάχνει κι αυτή να βρει το άγαλμα για να το πουλήσει.

Πώς παίζεται
Ένας παίκτης ανακατεύει τις κάρτες και τις τοποθετεί με την όψη προς τα κάτω. Οι παίκτες τοποθετούν τα πιόνια τους στο τετράγωνο της αρχής. Ρίχνουν το ζάρι. Πρώτος παίζει ο παίκτης που έφερε τη μεγαλύτερη ζαριά.
Όταν φτάσεις σε τετράγωνο Κάρτα, σηκώνεις μια κάρτα, ακολουθείς την εντολή της και τη βάζεις κάτω από τις υπόλοιπες. Οι μόνες κάρτες που μπορείς να κρατήσεις είναι ο Χάρτης και το Χρυσό άγαλμα. Δεν επιτρέπεται να έχεις δυο φορές την ίδια κάρτα.
Αν έχεις το άγαλμα και τον χάρτη και φτάσεις σ' ένα από τα δύο τετράγωνα που οδηγεί στο λαβύρινθο ή σηκώσεις κάρτα Λαβύρινθος, μπορείς να μπεις στον λαβύρινθο και να προσπαθήσεις να φτάσεις στον ναό. Αν ακολουθήσεις λάθος διαδρομή και οδηγηθείς σε αδιέξοδο, μετακινείς το πιόνι σου στην είσοδο του λαβύρινθου και ξαναπροσπαθείς στον επόμενο γύρο, χωρίς να χρειάζεται να ρίξεις το ζάρι.

Νικητής του παιχνιδιού είναι αυτός που θα φτάσει πρώτος στον ναό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου