20 Αυγ 2012

Ο κλεμμένος πίνακας

Ο υπαστυνόμος Κοκκίτης κατόρθωσε να συλλάβει τον Φραγκίσκο Απάτη, τον διαβόητο κλέφτη έργων τέχνης. Η είδηση γράφτηκε με μεγάλα γράμματα στις πρώτες σελίδες των εφημερίδων. Όμως ο διευθυντής της γκαλερί Τουρσί δεν φαίνεται ευχαριστημένος.
— Κύριε Κοκκίτη, είπε στον υπαστυνόμο. Δεν θέλω να υποτιμήσω το κατόρθωμά σας, αλλά να το βράσω που πιάσατε τον κλέφτη!
— Πώς είπατε;
— Εκείνο που λέω είναι ότι πρέπει να βρείτε τον πίνακα που έκλεψε από την γκαλερί Τουρσί ο Φραγκίσκος Απάτης. Η Μόνα Λίτσα είναι σπάνιο έργο τέχνης και πολλοί συλλέκτες σε όλο τον κόσμο θα πλήρωναν όσο όσο για να το αποκτήσουν.
— Το έχω υπόψη μου, ξερόβηξε ο υπαστυνόμος Κοκκίτης.
— Τι καθόσαστε, λοιπόν; Ψάξτε να βρείτε τη Μόνα Λίτσα, προτού πουληθεί και τη χάσουμε για πάντα. Βάλτε κι άλλους να ψάξουν. Μην ξεχνάτε πως η αμοιβή που προσφέρουμε είναι μεγάλη.
Γίνε υπαστυνόμος στη θέση του υπαστυνόμου Κοκκίτη. Παίξε το παιχνίδι. Ακολούθησε τα ίχνη του κλέφτη, βρες τον κλεμμένο πίνακα και κέρδισε την αμοιβή.

Ο πίνακας διαδρομής


Οι κάρτες



Οι κανόνες

Επιτραπέζιο παιχνίδι για 1 ως 4 παίκτες.
Χρειάζεται από ένα χαρτί και μολύβι για να σημειώνουν οι παίκτες τους βαθμούς τους, από ένα πιόνι διαφορετικού χρώματος για κάθε παίκτη και ένα ζάρι.
Το παιχνίδι άρχισε
Οι παίκτες τοποθετούν τα πιόνια τους στον κόκκινο κύκλο. Ρίχνουν το ζάρι για να δουν ποιος θα παίξει πρώτος. Πρώτος παίζει ο παίκτης που έφερε τη μεγαλύτερη ζαριά.
Σκοπός του παιχνιδιού είναι να ακολουθήσεις τα ίχνη που άφησε ο Φραγκίσκος Απάτης και να φτάσεις μέχρι τον πίνακα.
Κάθε φορά που φτάνεις σε κίτρινο τετραγωνάκι με πατημασιές, σημαίνει ότι ανακάλυψες κάποιο ίχνος και σημειώνεις στο χαρτί σου 5 βαθμούς.
Για να κόψεις δρόμο από τα κόκκινα τετράγωνα πρέπει να έχεις τουλάχιστον 30 βαθμούς.
Κάθε φορά που φτάνεις σε λευκό τετραγωνάκι σηκώνεις μια κάρτα.
Νικητής του παιχνιδιού είναι ο παίκτης που θα φτάσει πρώτος στη Μόνα Λίτσα.

Θέλεις να δυσκολέψεις το παιχνίδι; 
Νικητής του παιχνιδιού είναι ο παίκτης που θα φτάσει πρώτος  στη Μόνα Λίτσα έχοντας 40 βαθμούς. Αν φτάσεις το τετράγωνο με τη Μόνα Λίτσα, χωρίς να έχεις 40 βαθμούς, τοποθετείς το πιόνι σου στον κόκκινο κύκλο της αρχής. Εννοείται ότι δεν χάνεις τους βαθμούς που έχεις συγκεντρώσει.

Οι σελίδες που δημοσιεύτηκε
ΚΛΙΚ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου