5 Μαρ 2014

Συνέντευξη στη ραδιοφωνική εκπομπή «Θεσσαλονίκη Πολύγλωττη Πόλις»

Πριν από λίγες μέρες είχα τη χαρά να γνωρίσω την Αργυρώ Μουμτζίδου, υπεύθυνη για τη Γιορτή Πολυγλωσσίας, που συνεχίζεται φέτος για δεύτερη χρονιά μετά την επιτυχία της πρώτης διοργάνωσης και που είναι ο νέος θεσμός της Θεσσαλονίκης. Είναι υπεύθυνη επίσης και για πολλές άλλες ενδιαφέρουσες δράσεις και δραστηριότητες. Για να πάρετε μια μικρή ιδέα, πατήστε ΚΛΙΚ.

Οτιδήποτε έχει να κάνει με τη Θεσσαλονίκη με ενδιαφέρει ιδιαίτερα. Η πολύχρωμη και πολύγλωσση Θεσσαλονίκη ακόμα πιο πολύ. Στο παρελθόν τράβηξε το ενδιαφέρον μου η πολύγλωσση Θεσσαλονίκη των παλιότερων χρόνων και γεννήθηκε ένα βιβλίο για την παλιά Θεσσαλονίκη. Η Γιορτή Πολυγλωσσίας μεταφέρει αυτό το ενδιαφέρον, που ποτέ δεν παύει, στο σήμερα και σε ολοκαίνουργιες δραστηριότητες.
Η Αργυρώ Μουμτζίδου με προσκάλεσε για μία συνέντευξη στο Star Classic Radio και στην εκπομπή της «Θεσσαλονίκη Πολύγλωττη Πόλις», στο πλαίσιο προετοιμασίας της δεύτερης Γιορτής Πολυγλωσσίας. Περπατήσαμε μαζί στις γειτονιές της Κομοτηνής, της πόλης των φοιτητικών μου χρόνων με τις πολλές κοινότητες, τα σοκάκια και τα χαμηλά σπίτια, στους παράλληλους δρόμους της Θεσσαλονίκης, περιδιαβήκαμε τις εικονογραφήσεις μου, τα κόμικς της Ιζόλας και τον υπέροχο κόσμο του Λευκάδιου Χερν.

Τέτη Σώλου και Αργυρώ Μουμτζίδου στο Star Classic Radio
της Θεσσαλονίκης

Η μαιευτική μέθοδος της Αργυρώς Μουμτζίδου έφερε στο φως μια ενδιαφέρουσα συνέντευξη, που μεταδόθηκε το Σάββατο 1 Μαρτίου 2014. Αν θέλετε, μπορείτε να την ακούσετε από το αρχείο του Star Classic Radio πατώντας

Θα χαρώ κι εγώ ν' ακούσω τη γνώμη σας και τις παρατηρήσεις σας. 


1 σχόλιο:

  1. Είναι αλήθεια ότι οι συζητήσεις μαζί σας κ. Σώλου είναι πολύχρωμες και ιχνηλατούν έναν αόρατο χάρτη ο οποίος παράλληλος και καθόλου συμβατικός με τον σημερινό κόσμο περιμένει ήσυχος να τον ανακαλύψουμε. Με τιμή Αργυρώ Μουμτζίδου

    ΑπάντησηΔιαγραφή