26 Μαρ 2015

Συνέντευξη στη Νατάσα Μάρε Μουμτζίδου και την εκπομπή Blue Orange του Δημοτικού Ραδιοφώνου Θεσσαλονίκης

Είχα τη χαρά να γνωρίσω τη Νατάσα Μάρε Μουμτζίδου σαν συγγραφέα και εικονογράφο ενός πολύ όμορφου και πρωτότυπου βιβλίου για παιδιά, σαν καλλιτέχνη με υπέροχη φωνή και εξαιρετική σκηνική παρουσία, αλλά και σαν δημιουργικό άνθρωπο με πολλά ενδιαφέροντα και δραστηριότητες που απευθύνονται σε μεγάλους και σε παιδιά. Και πέρα και πάνω από αυτά η Νατάσα είναι σύζυγος και μητέρα. Απορώ με κάποιους ανθρώπους πώς τα βγάζουν πέρα με τόσες δραστηριότητες. Θα ήθελα να τους πάρω συνέντευξη, να μπω σε λεπτομέρειες και να ρωτήσω διάφορα πράγματα.
Η συνέντευξη έγινε. Αλλά κάπως αλλιώς. Μου δόθηκε η ευκαιρία να γνωρίσω τη Νατάσα Μάρε και με την ιδιότητα της ραδιοφωνικής παραγωγού!
Τη Δευτέρα 23 Μαρτίου, λοιπόν, έδωσα συνέντευξη στη Νατάσα Μάρε Μουμτζίδου και στην εκπομπή «BLUE Orange» στο Δημοτικό Ραδιόφωνο της Θεσσαλονίκης FM 100,6.

Τέτη Σώλου και Νατάσα Μάρε Μουμτζίδου στο στούντιo του Δημοτικού Ραδιοφώνου Θεσσαλονίκης  FM100,6

Η Ιζόλα, η Νατάσα Μάρε κι εγώ είμαστε φανατικές του καφέ.

 Η Ιζόλα είναι αγαπημένη ηρωίδα της Νατάσας Μάρε κι έτσι ένα μεγάλο τμήμα της συνέντευξης αφιερώθηκε στο χάρτινο άλτερ έγκο μου. Πώς γεννήθηκε στον καιρό της κρίσης, μέσα από ποιες διαδικασίες πήρε το συγκεκριμένο όνομα, πόσο η συμπεριφορά της εξαρτάται από τη δημιουργό της και ποια σχέδια έχει για το μέλλον.
Ο Λευκάδιος Χερν, ο εκλεκτός συγγραφέας και η σημαντική προσωπικότητα, είχε ιδιαίτερη θέση στη συνέντευξη. Η περιπετειώδης και σχεδόν μυθιστορηματική ζωή του, καθώς και το ελεύθερο πνεύμα του που ήταν χρόνια μπροστά από την εποχή του, μπορούν να δώσουν σπουδαία μαθήματα στον άνθρωπο του 21ου αιώνα.
Το έργο μου «Πορτρέτο του Λευκάδιου Χερν» 2014

Η 3η Γιορτή Πολυγλωσσίας έχει αρχίσει ήδη να ετοιμάζεται. Ετοιμάζομαι κι εγώ να φτιάξω τις αφίσες της 3ης Γιορτής Πολυγλωσσίας και του Καφέ της Πολυγλωσσίας, αλλά και για τη συμμετοχή μου στη Γιορτή, που φέτος θα είναι έκθεση εικαστικών έργων.

 Οι δύο αφίσες που είχα φτιάξει για την Γιορτή και το Καφέ της Πολυγλωσσίας 2014.

Ειπώθηκαν κι άλλα πολλά σε χαρούμενη ατμόσφαιρα και με υπέροχες μουσικές επιλογές! Κι έτσι η συνέντευξη ήταν μια ευχάριστη φιλική συζήτηση που έγινε ένα ανοιξιάτικο απομεσήμερο με θέα τη θάλασσα της Θεσσαλονίκης.

Η αναγγελία της συνέντευξης από τη Νατάσα Μάρε Μουμτζίδου στο facebook.
 Όπως θα δείτε στα σχόλια της ανάρτησης, η Νατάσα έχει κάνει πλατιά έρευνα πάνω στη δουλειά μου. Με συγκινεί και θα θέλω να την ευχαριστήσω δημόσια γι' αυτή την τιμή. 



Από τον έκτο όροφο του μεγάρου που στεγάζεται το Δημοτικό Ραδιόφωνο της Θεσσαλονίκης η θέα είναι καταπληκτική. Η θάλασσα, ο Λευκός Πύργος, το Κρατικό Θέατρο, το άγαλμα του Μεγαλέξανδρου, ο κήπος του Ξαρχάκου... Μετά το τέλος της εκπομπής βγήκαμε στη βεράντα για να την απολαύσουμε. Δεν καταφέραμε να βγάλουμε ένα ωραίο διπλό σέλφι, κι έτσι φωτογράφησε η μία την άλλη για να θυμόμαστε αυτό το υπέροχο απομεσήμερο. 
Ευχαριστώ την καταπληκτική και πολυτάλαντη Νατάσα Μάρε Μουμτζίδου και το φιλόξενο Δημοτικό Ραδιόφωνο της Θεσσαλονίκης.

Μπορείτε ν' ακούσετε τη συνέντευξη στον παρακάτω σύνδεσμο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου