16 Μαΐ 2015

Η φαντασία πάει σχολείο-δεύτερη μέρα

Τρίτη 12 Μαΐου
Το πρωί
Στο νηπιαγωγείο της Λεύκης με υποδέχτηκε η Άννα η νηπιαγωγός, κάποια βιβλία που έχω γράψει ή εικονογραφήσει (ή και τα δύο μαζί) και μερικές φωτογραφίες μου.



Μικροί και μεγάλες ζωγραφίσαμε, χρωματίσαμε και φάγαμε μαζί. Όταν πια κουραστήκαμε, τα παιδιά βγήκαν για διάλειμμα κι εγώ γύρισα στην Καστοριά κρατώντας τα δώρα τους. Κομμάτια από πεντανόστιμες πίτες στο αλουμινόχαρτο (πες όχι, αν μπορείς) κι ένα βιβλίο που έφτιαξαν για χάρη μου μαζί με την Άννα.

Πάντα τα παιδιά θα με εκπλήσσουν ευχάριστα με τις ζωγραφιές τους. Είδα κάποιες ζωγραφιές όμορφες και πρωτότυπες. Είδα φόρμες που ένας ενήλικας δημιουργός θα παιδευόταν μέχρι να τις βρει. Οι συναντήσεις των δημιουργών με τα παιδιά δίνουν χαρά, δώρα και έμπνευση σε όλους.

Το απόγευμα
Το πρόγραμμα είχε την παρουσίαση «Επάγγελμα: Σκιτσογράφος» στη Βιβλιοθήκη του Άργους Ορεστικού. Κάτι όμως δεν πήγε όπως σχεδιάστηκε. Αλλαγή πορείας. Συντόμευσα και απλοποίησα παρουσίαση. Δεν ήταν αυτό που ήθελα βέβαια, αλλά σκέφτηκα ότι πάντα βγαίνει κάτι, για όποιον θέλει να το κερδίσει. Εξάλλου είχα καλή παρέα τις συγγραφείς Αγγελική Βαρελλά, Άννα Βασιλειάδη-Δαρδάλη και Βεατρίκη Κάντζολα-Σαμπατάκου και τον Γιώργο Μασλάρη, Διευθυντή Εκπαίδευσης της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς, που είχε την καλοσύνη να μας συνοδεύσει.
Μια και είχαμε αυτοκίνητο, χρόνο και καλή παρέα πήγαμε στο Νεστόριο για καφέ και κουβεντούλα. Ε, κι ένα γλυκάκι κουταλιού ντολμά δεν το περιφρονήσαμε!

Το βράδυ συναντηθήκαμε όλοι μαζί. Το πρόγραμμα ήταν ίδιο με της προηγούμενης βραδιάς. Περιλάμβανε μεζεδολαγνεία, οινοποσία, ευχάριστες συζητήσεις, πειράγματα και την κεφάτη παρουσία του δήμαρχου Νεστορίου.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου