21 Αυγ 2012

Η θεία Φλογέρα

στον Αντώνη Πρέκα

Ο αρχισυντάκτης είχε τα μπουρίνια του με τον Τίτο Μπαλόνιο, που όλο περίεργους τύπους μαζεύει στα Μπαλόνια και τον κατσάδιασε άγρια λέγοντάς του: «Κανένας ισορροπημένος υπάρχει περίπτωση να περάσει απ' αυτές τις σελίδες ή θες να βρεθείς σε δημοσιογραφική αποστολή στην Αλάσκα;». Μετά απ' αυτό ο Τίτος έκλαιγε, ο αρχισυντάκτης έβραζε και όλοι ήταν κακόκεφοι.


Η θεία Φλογέρα, χαηδευτικά θεία Φλο, είχε την έμπνευση να ελαφρύνει λίγο το βαρύ κλίμα. Εμφανίστηκε στα Μπαλόνια και πριν προλάβει κανείς να τη σταματήσει, μπήκε στο γραφείο του αρχισυντάκτη και άρχισε να τον ψυχαγωγεί με την αγαπημένη της εφεύρεση, τη φλογέρα πολυεργαλείο. Μια φλογέρα που παίζει μουσική, ενώ συγχρόνως από τη μια άκρη φουσκώνει μπαλόνια και από την άλλη ποτίζει τα λουλούδια.
— Μπαλόνιος! Στο γραφείο μου. Τώρα! ακούστηκε μια άγρια φωνή.
Όταν τελείωσε το ρεσιτάλ της θείας Φλο, όλες οι γλάστρες ήταν καλοποτισμένες, το γραφείο κολύμπαγε στα πολύχρωμα μπαλόνια και ο Τίτος έλειπε.
— Πού πήγε ο Τίτος; ρώτησε η θεία Φλο.
— Αναχώρησε εκτάκτως σε σοβαρότατη αποστολή, την ενημέρωσε ο αρχισυντάκτης. Ανέλαβε να ερευνήσει πόσα εκατοστά το χρόνο λιώνει ένα παγόβουνο στην Αλάσκα, όταν στην κορυφή του κάνει πιρουέτες μια πολική αρκούδα.
— Α, καλά. Τότε να φεύγω κι εγώ.
— Δεν σας κρατάει κανείς.


Τηλεγράφημα του Τίτου από την Αλάσκα: 
«Κρυώνω. Παγώνω. Θέλω να γυρίσω πίσω. Αφήστε με να γυρίσω και σας υπόσχομαι ότι δεν θα κάνω τα ίδια. Τίτος Παγώνιος»
— Δεν θα κάνει τα ίδια! Χα! Ας γελάσω! είπε ο αρχισυντάκτης, όταν διάβασε το τηλεγράφημα. Λες και δεν τον ξέρω. Τα ίδια και χειρότερα θα κάνει, αλλά τέλος πάντων. Άντε, πείτε του να γυρίσει.

Ο Τίτος Μπαλόνιος έχει παρουσιάσει μέσα από τις σελίδες των μπαλονιών
μεγάλες προσωπικότητες, την Αγγελική Βαρελλά, τον Ευγένιο Τριβιζά, καλλιτέχνες,
διαστημικούς γεωπόνους, την Πίτσα Γκαζοζέν, μια άλλη περίεργη θεία του...
Πολλούς σας λέω!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου