16 Δεκ 2015

Η γιορτή της Συντροφιάς, Δεκέμβριος 2015

Η αφίσα μου για τα 60 χρόνια της Γυναικείας Λογοτεχνικής Συντροφιάς

Τα 60 χρόνια της βρίσκουν τη Συντροφιά ανανεωμένη και όμορφη. Στις 16 Δεκεμβρίου συναντηθήκαμε τα μέλη και οι φίλοι στη Στοά του Βιβλίου για την παραδοσιακή απονομή των βραβείων των νικητών του εξηκοστού διαγωνισμού, τη βράβευση της συγγραφέα για τη συνολική προσφορά της και για να γιορτάσουμε τα γενέθλια της Συντροφιάς. 





Υπήρχε κι ένα μυστικό. Η έκπληξη που ετοιμάστηκε για την Αγγελική Βαρελλά που την ίδια μέρα είχε τα γενέθλιά της. 
Άφήσαμε τη Στοά του Βιβλίου και ανεβήκαμε στο Polis cafe. Μαζί με την τούρτα για τα 60 χρόνια της Συντροφιάς έκανε την εμφάνισή της και μια δεύτερη τούρτα «Χρόνια  πολλά, Αγγελική». Πάνω στην άσπρη κρέμα ήταν ζαχαροζωγραφισμένη η τσαγιέρα της αφίσας. 


Η έκπληξη περιλάμβανε περισσότερα από την τούρτα. Είχε ετοιμαστεί κρυφά και μυστικά ένα λεύκωμα με κείμενα συγγραφέων και εικονογράφων για την Αγγελική Βαρελλά. Όμορφα δεμένο, με όμορφο εξώφυλλο σε ένα χαρούμενα στολισμένο βελούδινο κουτί ήταν ένα λεύκωμα που ξεχείλιζε από αγάπη, εκτίμηση, θαυμασμό κι έναν κόσμο από όμορφα πράγματα για την ψυχή της Συντροφιάς. Υπάρχει κανείς που γνωρίζει τη Συντροφιά και δεν ξέρει ότι η Αγγελική Βαρελλά είναι η ψυχή της;

Το λεύκωμα της Αγγελικής Βαρελλά στο κουτί με τα αρχικά της.

Ποιος έφτιαξε το εξώφυλλο του λευκώματος;

Τσα!
Η Λήδα Βαρβαρούση.

Άνοιξα στην τύχη το λεύκωμα και φωτογράφισα μερικές σελίδες.






Αυτή τη σελίδα δεν την άνοιξα στην τύχη. Έψαξα να τη βρω. Είναι η δική μου συμμετοχή στο λεύκωμα για την Αγγελική Βαρελλά και αποκαλύπτει τη συνήθεια της τζουρίτσας. Είκοσι εφτά χρόνια τώρα αυτή η συνήθεια έχει γίνει εθισμός.

Η Αγγελική Βαρελλά και η Ιωάννα Μπακιρτζή-Μπαμπέτα.
Η επίτιμη και η νυν.

Διπλή γιορτή με τούρτες, λουλούδια και ζεστά χαμόγελα σε μια ατμόσφαιρα ανάλαφρη και εύθυμη. Αλήθεια, πόσον καιρό είχαμε να το ζήσουμε αυτό; 
Μια πνοή ανανέωσης και καινούργιες ιδέες ήρθαν μαζί με το καινούργιο Διοικητικό Συμβούλιο. Ο σεβασμός στο παρελθόν, η συνέπεια στο παρόν και το όραμα για το μέλλον ενώνουν τους ανθρώπους, συγκεντρώνουν τους φίλους και φτιάχνουν δυνατή ομάδα. 
Συγχαρητήρια στο ΔΣ για τη διοργάνωση και για την όμορφη βραδιά. Εύχομαι καλή δύναμη στο έργο σας -μπορείτε να υπολογίζετε στη βοήθεια και στη στήριξή μας- έτσι που η ομορφιά, η ικανοποίηση και η χαρά, όπως αυτής της βραδιάς, να δικαιώσουν αναρίθμητες επιτυχίες.

Λεπτομέρεια από το φουστάνι της γραμματέα.

Κομψά επιστεγασμένες εμφανίσεις της Δαρδάλη και της Σαμαρτζοπάνου.

Πορτοφόλι-φωτορομάντζο. Πιο haute couture πεθαίνεις!

Τσαγάκι κανείς;




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου