3 Οκτ 2017

«Κάτι να μείνει από μένα»-Πόρνες στα Βούρλα: το βιβλίο και η ραδιοφωνική εκπομπή


Αγαπητοί φίλοι,
ίσως διαβάσατε την έρευνα που έκανα το καλοκαίρι για τα Βούρλα, το τεράστιο δημόσιο μπορντέλο στη Δραπετσώνα, που έφτιαξε ο δήμος του Πειραιά και που λειτούργησε εξήντα χρόνια υπό την προστασία του κράτους και την περιφρούρηση της αστυνομίας.
Η έρευνα δημοσιεύτηκε στη HuffPost, αναδημοσιεύτηκε στη Μηχανή του Χρόνου, και τώρα με προσθήκη αδημοσίευτου υλικού θα κυκλοφορήσει σε βιβλίο από τις εκδόσεις Ars Libri.



Με τις εκδόσεις Ars Libri είμαστε στο ίδιο μήκος κύματος. Το βιβλίο είναι ένας μικρός φόρος τιμής στις βασανισμένες υπάρξεις που εγκλείστηκαν στα Βούρλα και που η διπλή αντίληψη της ηθικής καταδίκασε να ξεχάσουν ότι είναι ανθρώπινα πλάσματα.

Την Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου, στο Δεύτερο Πρόγραμμα, με τον Άγγελο Σταθόπουλο στην εκπομπή του «Στις αγορές του Δεύτερου-Στις αγορές του κόσμου» μιλήσαμε για τον άγνωστο κόσμο των Βούρλων.
Μπορείτε ν’ ακούσετε τη συνομιλία μας στο παρακάτω βίντεο.


Η εκπομπή βγήκε καταπληκτική. Ο Άγγελος Σταθόπουλος ήξερε πολλά για τα Βούρλα. Μεγάλος ερευνητής. Μας το έχει δείξει τόσες φορές και σε ποικιλία θεμάτων. Η εισαγωγή του ήταν κατατοπιστική και οι ερωτήσεις του εύστοχες. Οι μουσικές που είχε διαλέξει ταίριαξαν απόλυτα με το κλίμα των Βούρλων και της Δραπετσώνας της δεκαετίας του ’30 και μας ταξίδεψαν από το χτες στο σήμερα, χωρίς να λείψουν οι συγκινήσεις.
Η ανταπόκριση ήταν μεγάλη, τα τηλεφωνήματα πολλά και τα σχόλια θερμά.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους ακροατές της εκπομπής, που αγκάλιασαν τόσο θερμά το θέμα «Πόρνες στα Βούρλα» και βέβαια, στον Άγγελο Σταθόπουλο που είχε την έμπνευση, την πρωτοβουλία, την παιδεία και τα κότσια να παρουσιάσει ένα τέτοιο θέμα.


Στο βίντεο περιλαμβάνεται μόνον η συνομιλία μας. Αν θέλετε ν' ακούσετε ολόκληρη την εκπομπή με τα καταπληκτικά ρεμπέτικα που τη συνοδεύουν (επιλογή του Άγγελου Σταθόπουλου, όλα ένα κι ένα!), επισκεφθείτε τον παρακάτω σύνδεσμο:
(Ενδεχομένως βγάζει μήνυμα ότι δεν μπορεί να σκανάρει το αρχείο για ιούς λόγω του μεγέθους του. Το έχω αποθηκεύσει στο Mydrive και είναι ασφαλές)


Δείτε σχετικά στη HuffPost:
Η ιστορία για το δημόσιο πορνείο της Δραπετσώνας γίνεται βιβλίο

4 σχόλια:

  1. Αναζητώντας το βιβλίο σας, ο εκδοτικός οίκος δεν υπήρχε στη Θεμιστοκλέους 42 ούτε στο τηλέφωνο απαντά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σας ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σας. Το βιβλίο θα βρίσκεται στην Πολιτεία από την Παρασκευή 20 Οκτωβρίου.

      Διαγραφή
    2. καλησπερα χρονια πολλα πως μπορω να παρω το βιβλιο αυτο ;;;;

      Διαγραφή
  2. Βλέποντας ένα καταπληκτικό βίντεο σας στο you tube και μιλώντας σε συνέντευξή σας για τα βούρλα.
    Θα ήθελα πολύ να διαβάσω το βιβλίο σας. Αλλά κάνοντας την ερευνα μου στο διαδίκτυο δεν υπάρχει πουθενά.
    Υπάρχει κάποιος τρόπος ή μπορώ να το προμηθευτώ απο κάπου.
    Ευχαριστώ. Η δουλειά σας ειναι πολύ αξιόλογη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή