20 Αυγ 2012

Το κλειδί του πιο πολύτιμου θησαυρού

Ο πίνακας διαδρομής



Οι κάρτες






Οι κανόνες
Επιτραπέζιο παιχνίδι για 2 ως 4 παίκτες. Χρειάζεσαι από ένα πιόνι διαφορετικού χρώματος για κάθε παίκτη και ένα ζάρι.

Η ιστορία
Στο βασίλειο ΧΧ όλοι ζούσαν πολύ ευτυχισμένοι. Είχαν έναν πολύτιμο θησαυρό, που το κλειδί του φύλαγε πολύ προσεκτικά ο βασιλιάς Ευτύχιος. Ο θησαυρός δεν ήταν πολύτιμα πετράδια ούτε χρυσάφι. Ήταν το μυστικό πώς να περνάς καλά.
Ένα πρωινό δυνατές φωνές αναστάτωσαν το παλάτι. Χάθηκε το κλειδί του θησαυρού. Ο βασιλιάς κάλεσε τους πιο ικανούς ιππότες του βασιλείου του και τους ζήτησε να βρουν το χαμένο κλειδί.
Το παιχνίδι άρχισε
Ένας παίκτης ανακατεύει τις κάρτες και τις τοποθετεί σε στοίβα με την όψη προς τα κάτω. Οι παίκτες τοποθετούν τα πιόνια τους στο τετράγωνο «Αρχή». Ρίχνουν το ζάρι. Πρώτος παίζει ο παίκτη που έφερε τη μεγαλύτερη ζαριά.
Σκοπός του παιχνιδιού
Πρέπει να φτάσεις στο τετράγωνο της αρχής έχοντας μαζί σου κάρτα «Κλειδί» και έχοντας περάσει τουλάχιστον μία φορά μέσα από το «Κάστρο των αστεριών».
Πώς κινείσαι
Όταν φτάσεις στο τετράγωνο «Κάστρο των αστεριών», και εφ' όσον θέλεις να περάσεις μέσα από το κάστρο των αστεριών, τοποθετείς το πιόνι σου πάνω στο κόκκινο βέλος. Την επόμενη φορά που θα είναι η σειρά σου, θα ρίξεις το ζάρι και θα προχωρήσεις πάνω στ' αστέρια. Μ' αυτό τον τρόπο μπορείς να κερδίσεις αρκετές κάρτες, αλλά υπάρχει ο κίνδυνος να καθυστερήσεις ή ακόμα και να χάσεις ό,τι κέρδισες. Γι' αυτό, αν έχεις την κάρτα «Κλειδί» και κάρτα «Ασπίδα», δεν συμφέρει να πας απ' αυτό το δρόμο.
Οι κάρτες που έχεις δικαίωμα να κρατήσεις μπροστά σου κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού είναι το «Κλειδί», η «Ασπίδα», η «Μονομαχία» και η «Στείλε κάποιον αντίπαλο στο κάστρο των αστεριών».  Τις τοποθετείς μπροστά σου με την όψη προς τα πάνω, έτσι ώστε να τις βλέπουν όλοι οι παίκτες. Θα τις χρησιμοποιήσεις, όταν τις χρειαστείς, αλλά μόνο μια φορά. Ύστερα τις επιστρέφεις στο σωρό με τις κάρτες και τις βάζεις κάτω απ' όλες τις άλλες.
Η «Ασπίδα» σε προστατεύει από κάθε αναποδιά. Μπορείς να αποφύγεις τις κακές συνέπειες μιας εντολής ή μιας μονομαχίας, αν έχεις αυτή την κάρτα.
Αν έχεις κάρτα «Μονομαχία» ή αν έφτασες σε τετραγωνάκι «Μονομαχία», έχεις δικαίωμα να καλέσεις κάποιον αντίπαλο σε μονομαχία. Η μονομαχία γίνεται με το ζάρι. Οι δύο παίκτες ρίχνουν το ζάρι από τρεις φορές και νικάει αυτός που έφερε το μεγαλύτερο άθροισμα. Ο χαμένος πρέπει να επιστρέψει όσες κάρτες έχει επάνω του στο σωρό με τις κάρτες. Αν έχει ασπίδα, προστατεύεται, οπότε επιστρέφει μόνο την κάρτα «Ασπίδα». Αν το αποτέλεσμα είναι ισοπαλία, κανένας δεν χάνει τίποτα και το παιχνίδι συνεχίζεται.
Νικητής του παιχνιδιού είναι ο παίκτης που θα φτάσει πρώτος στο τετράγωνο της αρχής έχοντας μαζί του την κάρτα «Κλειδί» κι έχοντας περάσει τουλάχιστον μία φορά μέσα από το κάστρο των αστεριών.

Σελίδες που δημοσιεύτηκε
ΚΛΙΚ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου